COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primele căpșuni moldovenești, deja în vînzare. Prețul unui kilogram

Primele căpșuni moldovenești, deja în vînzare. Prețul unui kilogram

În supermarketuri au apărut primele căpșuni proaspete moldovenești, care se vînd la un preț de 110 lei pentru un kilogram.

În același timp, vînzătorul practic nu are profit - prețul de cumpărare este cu numai 10% mai mic. Cu toate acestea, există o cerere pentru căpșunile moldovenești, chiar dacă fructele importate costă mult mai puțin.

Care este motivul, a explicat Anneta Ganenco, președintele asociației ”Pomușoarele Moldovei”, potrivit căreia fructele importate sînt aduse doar o dată pe lună și, după un timp oarecare, acestea își pierd aspectul, prin urmare, prețul scade. În același timp, aprovizionarea cu căpșuni în Moldova este încă la nivelul sutelor de kilograme, nu vorbim de tone - oferta este foarte mică.


Căpșunile pot fi cumpărate și la chioșcurile private de vînzare a fructelor – ele sînt în fiecare sector. Aici căpșunile au un preț mediu de 80 lei/kilogram.

Dar pentru cei care nu își pot permite nici acest preț, ei nu mai au mult timp de așteptat - pînă la sfîrșitul lunii mai vor fi mult mai multe căpșuni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load