TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Primarul vrea să ne ia apa”. Scandalul din satul Furceni ia amploare (VIDEO)

Conflictul dintre locuitorii satului Furceni și primarul comunei Ivancea, în componența căruia se află satul, ia amploare.

Primarul Boris Ochișor, membru al Partidului Șor, este acuzat de faptul că încearcă în mod abuziv să-i forțeze pe locuitori să treacă la o altă rețea de alimentare cu apă, deși în localitate există deja un apeduct, construit din banii sătenilor. Acest serviciu este gestionat din anul 2007 de către Asociația Obștească „Furceni”.

Oamenii au semnat și o petiție prin care s-au declarat împotriva acțiunilor primarului, demersul a fost însă ignorat de alesul local.

„Cum au venit aștia la putere, au început problemele, vor să ne ia apa din sat, cu toate că apa am tras-o cu ajtorul fondului de investiție, oamenii au depus bani. El nu recunoaște chestia asta, sune să o dăm la primărie. 240 de de oameni au semnat că sînt categoric împotrivă”, a relatat Mihail Elenin, președintele A.O. „Furceni”.

Protestatarii afirmă că prin această decizie, primarul Boris Ochișor urmărește scopul de a obține venit, obligîndu-i pe locuitori să plătească un preț mai mare pentru serviciul de alimentare cu apă.


„La noi e 8,50 metrul cub de apă în asociație, e cel mai mic preț în comparație cu alte localități. La Ivancea costul e 10,50 lei”, a relatat Serghei Reaboi, fost consilier local.

Potrivit consilierului comunei Victor Marahovschi, deși acum un an Consiliul local a dat indicații primarului să organizeze o licitație și să transmită în gestiune serviciile comunale din Ivancea, acest lucru nu s-a întîmplat.

„Conform legii, gestionarea serviciilor comunale trebuie să fie delegată cuiva, fie executată direct de Primărie, însă instituția nu are un asemenea aparat. Primarul nu a făcut nici una, nici alta.

Ei vor să lea ia apa de la oameni, care cu forțele proprii au construit acest apeduct. Ne-am adresat primarului în repetate rînduri, iar el fuge de răspuns. Oamenii au obosit de o asemenea conducerea, le-a ajuns cuțitul la os”, a declarat Marahovschi.

Deși, grupul de protestatari a reușit în cele din urmă să discute cu primarul Boris Ochișor, problema așa și nu a fost soluționată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load