COVID-19 în MOLDOVA

Primarul unui sat din raionul Orhei, cercetat penal

Primarul unui sat din raionul Orhei, cercetat penal

Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea primarului unui sat din raionul Orhei, bănuit de comiterea traficului de influență.

Respectivul proces penal a fost pornit în baza denunțului depus de o persoană care reclama acțiunile abuzive ale bănuitului, comise în anul 2018, perioadă în care acesta încă nu deținea o funcție de demnitate publică, scrie unimedia.info.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală procurorii anticorupție au stabilit că în intervalul aprilie – iulie 2018, acesta ar fi pretins și primit, în total 125 de mii de euro de la o persoană care era cercetată pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave. În schimbul acestei sume, transmise în mai multe tranșe, actualul primar i-ar fi promis bărbatului că-i poate determina pe procurorii PCCOCS și judecătorii Curții de Apel Chișinău, să-i claseze și, respectiv, emită soluție de achitare pe toate capetele de acuzare.


Astăzi, primarul a fost pus sub învinuire, procurorii înaintînd instanței de judecată demers de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a respins însă demersul procurorului, dispunînd cercetarea învinuitului în arest la domiciliu. Procurorii anunță că vor contesta încheierea magistraților și vor insista la plasarea acestuia în arest preventiv.

Pentru trafic de influență norma penală prevede de la 3 pînă la 7 ani închisoare.

Procuratura Anticorupție menționează că orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load