COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul din Ivancea, dat dispărut. Oamenii din comună îi cer socoteala (VIDEO)

Primarul din Ivancea, dat dispărut. Oamenii din comună îi cer socoteala (VIDEO)

Locuitorii din Furceni, raionul Orhei, sînt revoltați de felul cum a fost reparat drumul din localitate.

Potrivit consilierului Victor Marahovsci, compania care a reparat drumul, potrivit contractului, trebuia să scoată inițial 735 de tone de sol.

Acest lucru a trebuit să fie făcut pentru coborî nivelul drumului la cel inițial. Ceea ce de fapt s-a făcut, este doar s-a mers deasupra cu o mașină de tonaj și s-a presuprat molozul. Rezultatul nu merită a fi comentat, imaginile vorbesc de la sine.


”În timpul inspecției, muncitorii au spus că totul va fi reparat. Dacă acest lucru nu se va întîmpla atunci vom lua măsuri. De menționat că în Ivancea trebuie să fie scos 1029 tone de pămînt. pînă la etapa cînd urmează să fie acoperit drumul cu pietriș. Vom vedea cum se vor face lucrările acolo. Însă cea mai înteresantă situație este anume pe acest drum, în localitatea Braniște care are o lungime de circa 160 metri. De pe acest drum, firma care execută lucrările de construcție trebuie să scoată 1895 tone de pămînt. Potrivit calculelor de pe un metru pătrat de drum trebuie să fie scos peste 2 tone de pămînt. Adică chiar dacă lucrările se vor face, lucrătorii vor trebui să sape o gaură de 2- 2,5 m adîncime. Nu prea înțeleg, ei un metrou vor să construiască aici, sau ce?”, se întreabă Morahovschi.

Potrivit consilierului local, atît el cît și echipa sa vor ține sub control situația și vor monitoriza lucrările care urmează a fi făcute în comuna Ivancea.

Pe de altă parte, locuitorii din localitate spun că lucrările s-au făcut de mîntuială.

”Au spus că o să ne repare drumul, dar uitați-vă și voi au trecut de două ori cu greiderul,. o întins țărna dintr-o parte în alta, cum o fost gropile așa și au rămas”, spune un locuitor a satului Furceni.

Oamenii cer autorităților locale să se țină de promisiuni și să repare drumul conform normelor.

”Primarul ne-a promis că o să facă drumurile în sat, dar cînd am venit de la lucru m-am trezit cu pietrișul din drum mai înalt decît poarta mea. Am chemat primarul, el a venit și ne-a promis că o să facă totul să fie bine. După asta am auzit că el o încărcat tehnica și o fugit din sat și noi am rămas numai cu vorba. Drumul înainte era mai bun decît acesta care a fost făcut”, a spus un alt locuitor al localității.

Reamintim că satul Furceni, împreună cu Ivancea și Braniște fac parte din comunca Ivancea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load