COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Primarul de Edineț a ”păcătuit”, iar acum ar putea fi și demis

26 mai. 16:05   Societate
1548 0

Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru a intrat în antenția Autorității Naționale de Integritate ar fi asigurat din banii publici tot necesarul pentru amenajarea și activitatea unei firme, cu clădire administrativă, rețele inginerești, drumuri, iluminat stradal, construcția unei hale industriale cu o suprafață de 1400 metri pătrați etc.

În cadrul controlului, inspectorul a stabilit că totul s-a făcut în interesul personal al primarului și unul dintre co-fondatorii acestei firme, care s-a dovedit a fi cumnatul său. Iar, firma gestionează întregul Parc industrial Edineț din regiunea de nord a țării.

Potrivit actului de constatare, primarul, exercitînd mandatul de demnitate publică, a încheiat cinci acte administrative și juridice cu această firmă, și anume – două contracte de comodat, două procese verbale de predare- preluare a unui bloc administrativ și a unor construcții, dar și o dispoziție prin care au fost realizate achitări de facturi din cadrul unui proiect de grant în sumă de 1 112 093 lei. În concluzie, primarul nu a declarat, nu soluționat conflictul de interese real la ANI, în termenul prevăzut de lege, și a admis consumarea conflictelor de interese, în raport cu firma a cărei fondator este ruda sa.

Dacă actul va rămîne definitiv, ANI va cere revocarea din funcție a primarului. Totodată, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani, urmînd să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽