COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul de Colonița riscă să-și piardă mandatul. Care este motivul

Primarul de Colonița riscă să-și piardă mandatul. Care este motivul

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința primarului satului Colonița, Angela Zaporojan, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit informațiilor, în ianuarie 2019, alesul local, care se afla în calitate de primar, și-a angajat fiica în funcția de bibliotecar la Biblioteca din cadrul Centrului de Creație și Agrement din localitate, transmite Știri.md.

Fiica a deținut funcția respectivă timp de 7 luni de zile, perioadă în care a fost remunerată. Ulterior, în iulie 2019, alesul local a emis o dispoziție prin care și-a eliberat ruda din funcție.


În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că alesul local vizat, în situația dată, nu a declarat la ANI conflictul de interese real în care s-a aflat, rezultat din relația cu fiica și nu a așteptat soluționarea acestuia, conform prevederilor legale.

Dacă actul de constatare emis de ANI va rămîne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza Judecătoria Chișinău pentru inițierea procedurii de de ridicare înainte de termen a mandatului de primar.

Edilul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi înscris și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Menționăm că Angela Zaporojan se află la al treilea mandat de primar al s.Colonița. În perioada 2011-2019, ea a candidat din partea PLDM, iar la ultimul scrutin din toamna 2019 - din partea PSRM.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load