Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Primarul de Căușeni riscă să fie amendat și demis

29 iun. 2021,, 14:26   Societate
1937

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința primarului orașului Căușeni, pe faptul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în exercitarea atribuțiilor.

Mai exact, în septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Prmăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens.

Ulterior, procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. Astfel, din probatoriul acumulat, inspectorul de integritate precizează că primarul a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui. Respectiv, fiind intendificat interesul personal pe care l-a avut primarul la examinarea și soluționarea acestei petiții.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a pornit o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese de către primarul de Căușeni. Acesta riscă o amendă de la 6000 la 10 000 de lei, precum și ridicarea mandatului de primar. De asemenea, dacă actul emis va rămîne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав