COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Primăriţa din Trușeni şi presupuşii săi complici au ajuns în Penitenciarul nr.13

17 sep. 10:57   Societate
5830 0

Primarul de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-şef şi fostul şef al întreprinderii municipale au ajuns după gratii. Judecătoria Chişinău a eliberat, joi, la solicitarea procurorilor anticorupţie, mandate de arestare pe numele celor trei funcţionari locali.

Cel de al patrulea presupus complice a scăpat de arest preventiv după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, notează Noi.md cu referire la anticorupție.md.

Bănuiţii sînt cercetați în dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă pînă la zece ani de pușcărie pentru că eliberau acte permisive pentru legalizarea imobilelor și pentru că au încercat să deposedeze de locuință o septuagenară.

Bănuiții au fost reţinuţi şi escortaţi, marți, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri. Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi al altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro. Au fost documentate şi cazuri în care suspecții au pretins terenuri în schimbul eliberării unor acte permisive.

În cadrul investigaţiilor a ieșit la iveală şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi care aparţineau unei locuitoare, în vîrstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Datele dosarului arată cum primarul discută cu complicii săi planul de deposedare de avere a femeii singure. Complicii urmau să obțină încrederea femeii pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. Din discuţiile purtate, după cum scrie CNA, banii pe care i-ar fi obţinut după vînzarea proprietăţilor menţionate urmau să fie împărţiţi între membrii grupului.


Stela Munteanu este al treilea primar de Truşeni cu dosar penal intentat pentru acţiuni de corupţie şi scheme cu terenuri. Dosarele intentate pe numele predecesorilor săi nu au avut finalitate.

De menționat că unele surse mass-media au titrat că primarul de Trușeni, Stela Munteanu ar face parte din PSRM, contactată de redacția Noi.md Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvînd a formațiunii politice a dezmințit acest lucru spunînd că primarul face parte din PUN (Partidul Unității Naționale).

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽