Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Primărița din Budești cere ajutor pentru a scăpa de gunoiul din preajma localității

19 mar. 2019,, 09:50   Societate
1743

Drumul dinspre Capitală spre Vadul lui Vodă arată, pe unele porțiuni, ca o rampă neautorizată de gunoi. Cel mai mult gunoi a fost aruncat pe cîmpurile din preajma comunei Budești.

Depășită de situație, primărita localității, Nina Costiuc, a venit după ajutor la conducerea municipiului Chișinău. A plecat însă cu mîna goală. Viceprimarul i-a amintit că fiecare localitate trebuie să se descurce cu propriile forțe.

Cei mai mulți saci cu gunoi i-am găsit în apropiere de comuna Budești. Locuitorii din preajmă dau vina, în primul rînd, pe indiferența oamenilor.

Oamenii mai spun că în regiune nu sînt locuri amenajate pentru gunoi, iar deșeurile acumulate sînt colectate destul de rar de mașinile speciale.

În schimbul acestor servicii, locuitorii spun că trebuie să achite în jur de 40 de lei lunar.


Pentru că nu face față situației, primărița de la Budești, care la ultimele alegeri a vrut să ajungă în Parlament din partea PDM, a venit să ceară ajutor de la conducerea municipiului.

„Din păcate, mentalitatea cetățenilor este așa cum este. Se aruncă din mașini saci cu gunoi. Plesnesc și ochii, și sticlele de atîta critică și trebuia să fie făcut de anul trecut. EXDRUPO ne-a promis. Vreau să insist, nu este perioada de alegeri, vine alta. Acum aș vrea să interveniți insistent”, a spus Nina Costiuc, primărița comunei Budești.

A primit refuz, însă. Viceprimarul municipiului i-a amintit că fiecare localitate trebuie să achite independent pentru serviciile pe care le utilizează.

„Fiecare își face acele servicii pe care le poate achita. Dar din contul altcuiva nu este atît de bine. Așa este doamna primar? Aceeași problemă este și în Trușeni, Grătiești. Trebuie să ținem cont că noi avem și Curtea de Conturi, care ne controlează”, a declarat Nistor Grozavu, viceprimar general.

Responsabilii din cadrul primăriei Chișinău au precizat pentru TV8 că Exdrupo colectează doar deșeurile rămase în urma reparației drumurilor, de pe traseu sau în preajma carosabilului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав