Preşedintele stiri: 3022

Primăria Chișinău inițiază proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic"

21 oct. 15:30   Societate
1016 0

Primăria municipiului Chișinău inițiază proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic", cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local, transmite Noi.md.

Emisiunile televizate vor fi difuzate începînd cu luna decembrie, curent, iar activitatea are loc în contextul Festivalului Etniilor, ediția a XX-a, care în acest an nu a fost desfășurată tradițional, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt", din cauza situației pandemice prin COVID-19.

Astfel, proiectul presupune filmarea, montarea şi difuzarea la postul public de televiziune Moldova 1 a 10 emisiuni, în cadrul cărora va fi reflectată activitatea etniilor și vor fi preparate bucate specifice naționalităților conlocuitoare din capitală.

Municipalitatea își propune ca fiecare ediție a emisiunii să aibă un stil liber de dialog și expunere prin gătit în afara platoului, promovînd astfel pluralismul și multiculturalismul etnic prin intermediul bucătăriei, or acolo, unde fiecare istorie și potențial uman este la ea acasă și înțeleasă de societate.

Subiectul privind buna desfășurare a proiectului televizat a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile etnoculturale cu statut local.


În context, viceprimarul de ramură, președinte al Comisiei, Angela Cutasevici, a precizat că municipalitatea este interesată să valorifice tradiţiile şi cultura etniilor din Republica Moldova.

La rîndul lor, reprezentanţii etniilor au salutat iniţiativa APL Chişinău de a iniţia proiectul televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic" și au remarcat deschiderea municipalității pentru comunicare și colaborare în promovarea diversității interetnice și culturale.

E de menționat că în prezent în municipiul Chișinău sîntînregistrate 21 de asociații obștești etnoculturale cu statut local.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X