X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Primar, către locuitori: „După votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat”

16 iul. 2021,, 15:19   Societate
3691 2

„După votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat” – astfel i-a răspuns primarul mun. Hîncești Alexandru Botnari unei locuitoare a orașului, care l-a întrebat pe Facebook cînd va fi reparată o porțiune de drum.

Primarul s-a arătat supărat că în raionul Hîncești, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM, lider – Ion Chicu, n.n.), pe care spune că l-a fondat, a obținut doar 391 de voturi.

Zilele trecute, pe pagina de Facebook a ziarului Curierul de Hîncești a fost publicată o postare în care se anunța că primăria Hîncești a început construcția sensului giratoriu din zona Gării Auto, menționîndu-se că, de asemenea, vor fi reparate și trotuarele din zonă, dar și un segment de pe strada Chișinăului.

Primarul răspunde: „Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat, poate ei au posibilități, noi nu avem”

Unii locuitori au apreciat aceste lucrări, îndemnînd autoritățile locale să repare și alte porțiuni, așa cum au promis la adunările făcute în regiunile municipiului, în special în preajma alegerilor.


„Faceți Centrul, dar ați promis porțiunea de drum, Gura Cotului 45, ce se unește cu stradela Ion Necule. Toți sîntem egali...”, a comentat locuitoarea Valentina Guțu.

La scurt timp, primarul Alexandru Botnari, care este și vicepreședintele PDCM, supărat că partidul a luat un scor mic în oraș la ultimele alegeri, i-a răspuns: „Valentina Guţu, după votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat. Poate ei au posibilități. Noi nu avem...”.

Întrebat de Moldova Curată dacă prin astfel de răspunsuri se răfuiește cu alegătorii care nu i-au votat partidul, Alexandru Botnari a răspuns că el a muncit mult pentru oraș și, în opinia sa, ar fi meritat mai multe voturi. „Eu niciodată nu m-am răfuit cu nimeni, dar e obijduitor. In 18 ani de zile am muncit, peste un miliard de lei am investit în oraș și să iei doar 200 de voturi. Nici cei pe care i-am angajat nu au votat. Straniu, care e rostul să stau aici?”, spune primarul dezamăgit.

Chiar dacă formațiunea e nouă, fiind creată recent, Botnari crede că oamenii ar fi trebuit să voteze, întrucît îl cunosc pe el: „Eu stau la baza formarii acestui partid, care e de centru-dreapta, pro-european, și l-am format în urma unor politici care s-au întîmplat timp de 30 de ani în Republica Moldova.

Am făcut o echipă de specialiști. Noi nu am făcut acest partid pentru aceste alegeri parlamentare, e o perioadă mai mare, cu mai multe planuri. Dar chiar să iau numai 200 de voturi, care e rostul să muncesc mai departe? Pentru salarii. Îmi reproșează ca primesc salariu: dar luați-vă vouă acest salariu...”, spune Alexandru Botnari.

Menționăm că datele referitoare la voturile pe localități încă nu sînt făcute publice de către Comisia Electorală Centrală (CEC), însă, potrivit datelor preliminare, în raionul Hîncești, PCDC a luat doar un procent din numărul total de alegători, în timp ce PAS – formațiunea care deține acum majoritatea în Parlament -, a obținut circa 64 la sută, fiind urmat de Blocul Electoral al Comuniștilor cu circa 17 la sută și Partidul Democrat din Moldova – cu circa 4 la sută din voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий