COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima ședință în dosarul lui Țuțu a fost amînată. Află motivul

Prima ședință în dosarul lui Țuțu a fost amînată. Află motivul

Ședința de judecată în dosarul în care Constantin Țuțu este învinuit de trafic de influență, programată pentru marți, 2 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost amânată pentru data de 26 iunie.

Conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor, examinarea a fost amânată având în vedere faptul că „la ședința de judecată participanții nu s-au prezentat din motiv că mai mulți colaboratori ai Procuraturii Anticorupție sunt infectați cu COVID-19”.

La 11 mai, Procuratura Anticorupție a informat că a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”.


Potrivit probatoriului, ex-deputatul PDM ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia, ,,îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În luna martie, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load