COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Prima reacție a președintelui CA Chișinău după acuzațiile grave care i s-au adus

12 iul. 2019,, 11:18   Societate
1959 0

Președintele Curții de Apel Chișinău (CA Chișinău), Ion Pleșca, a refuzat să discute cu reporterul ZdG referitor la acuzațiile lansate ieri, 11 iulie, de către ex-judecătoare Ludmila Ouș precum că acesta ar fi făcut presiuni asupra sa în dosare de rezonanță precum Filat sau Țuțu și ar fi una dintre persoanele care ar fi fabricat dosarul penal pe numele său.

„Dl Ion Pleșca califică declarațiile dnei Ludmila Ouș ca aberante și ca fiind o metodă de victimizare pentur a influența instanțele de judecată în examinarea dosarului penal în privința dnei”, a transmis președintele CA Chișinău prin intermediul purtătoarei de cuvînt a instanței.

ZdG a solicitat opinia magistratului după ce ieri, ex-judecătoarea Ludmila Ouș a declarat că Ion Pleșca a făcut presiuni asupra sa pentru a menține sentința primei instanțe pe numele lui Vladimir Filat și pentru a menține sentința de achitare pe numele lui Constantin Țuțu.

Totodată, Ludmila Ouș l-a numit pe Ion Pleșca, alături de Adriana Bețișor și Eduard Harunjen, printre cei care ar fi fabricat dosarul penal pe numele său, în care este acuzată de luare de mită pentru a emite decizii favorabile în mai multe cauze penale aflate în examinare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽