X 

Prietenul la nevoie se cunoaște: Operațiunea ”Ajutor de urgență” s-a terminat cu succes! (FOTO, VIDEO)

5 feb. 2020,, 13:00   Societate
5016 0

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal din Chișinău, Serghei Afanasenco, împreună cu un grup de prieteni, printre care și cunoscutul showman, moderatorul de evenimente, deținătorul titlului "Cel mai bun tamada din lume", Pavel Duganov, a efectuat o deplasare neobișnuită, operațiunea "Ajutor de urgență" în care l-au dus la examinare într-o clinică privată pe prietenul său, care avea o greutatea de 190 kg, transmite Noi.md.

Această istorie a fost spusă de Pavel Duganov, povestind cît de greu este în țara noastră să duci la o examinare medicală un invalid, chiar dacă este ajutat de prietenii săi adevărați și cu ajutorul unei mașini speciale.

Pavel Duganov a spus că un prieten de-al lui Serghei Afanasenco, pe care la fel îl cheamă Pavel, trebuia să meargă la examinare medicală într-una dintre clinicile private, pentru că acolo este singurul loc în care el ar putea obține diagnosticul dorit făcînd rezonanța magnetică cu tub mare.

Dificultatea transportării a constat în faptul că Pavel, care stătea la pat, avea sub 200 kg și locuiește la Botanica de la etajul 8, fără lift marfar.

O ambulanță obișnuită nu poate lua astfel de oameni, deoarece nu este adaptată unor astfel de cazuri și, în plus, acesta era un apel privat, iar serviciile de asistență medicală urgentă privată a CallMed ar fi costat foarte mult. De aceea, invalidul țintuit la pat s-a adresat pentru ajutor la Serghei Afanasenco, ca la consilier în Consiliul Municipal și vechi prieten de-al său. Și el, împreună cu alți prieteni și cunoscuți de-ai săi, i-a acordat lui Pavel un ajutor important și de neprețuit.


"Ne-au adunat 10 oameni. Cel mai simplu lucru a fost să-l scoatem din apartament pînă la lift. În lift, el a pus cu capul într-un colț și picioarele în sus. Picioarele erau ținute de o singură persoană, mai mulți în lift nu au încăput. Ceilalți l-au întîmpinat jos. Slavă Domnului că Serghei Afanasenco a venit cu o mașină specializată, pentru că ambulanța nu este adaptată pentru un astfel de transport. Opt l-am încărcat în mașină, doi îl trăgeau din mașină... Afanasenco a găsit pentru transportare o saltea specială... A fost dus la o clinică privată. Am intrat în curte, la clinică nu exista rampă și a trebuit să-l ridicăm pe targă, bine că eram 10 oameni...", a scris Pavel Duganov pe pagina sa de socializare.

El a menționat că cel mai greu lucru a fost să pună bărbatul în tubul rezonanței magnetice, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, ei au reușit.

Operațiunea ”Ajutor de urgență” s-a încheiat cu succes! Pașa a încăput în țeavă și a fost dus în siguranță acasă. Adevărul e că la sosire, cînd am vrut să-l încărcăm, s-a rupt liftul, iar Pavel trăiește la etajul 8... Se spune că în toate trebuie de căutat punctele pozitive... Aici acesta constă în faptul că este bine că liftul nu s-a stricat cînd era înăuntru... Căci să aștepți să fie reparat liftul, fiind culcat pe podea, cu picioarele în jos, nu este prea bine...
Privind această poveste, vă pot dori doar un singur lucru - fiți sănătoși, voi, dragii mei, și cei dragi vouă... Și bine că există oameni buni! "Aveți grijă de dvs. și de cei apropiați și fiți sănătoși!", a scris Pavel Duganov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?