COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prezintă vreun risc coletele din China? Ce spune Viorica Dumbrăveanu

Prezintă vreun risc coletele din China? Ce spune Viorica Dumbrăveanu

Coronavirusul, care a luat răspîndire din China, a ucis deja peste 900 de persoane şi a îmbolnăvit alte peste 40.000.

În context, se pune întrebarea dacă virusul ucigaș se transmite prin intermediul coletelor comandate de pe cea mai populară platformă de cumpărături online din China. Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dă asigurări că nu este vreun risc, potrivit realitatea.md.

„Coletele din China nu reprezintă niciun risc. Virusurile reci tind să supravieţuiască mai puţin de 24 de ore în afara corpului uman. De asemenea, virusul nu ar putea supravieţui mai mult de cîteva ore pe suprafeţe plastice sau din alte materiale, pe distanţe atît de lungi,” a declarat Viorica Dumbrăveanu la „Punctul pe AZi” de la tvr.


Potrivit oficialei, virusul în cauză se transmite prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată. Spre exemplu, atunci cînd strănută sau tuşeşte.

„La momentul actual nu avem înregistrat niciun caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova şi nici în ţările vecine. Asta nu înseamnă că nu trebuie să realizăm măsurile de precauţie. Am determinat sarcini concrete în instituţiile de sănătate. Am dotat cu medicamente şi dispozitive medicale ca să fim pregătiţi pentru orice. Simptomele sînt aceleaşi ca şi în cazul gripei, însă trebuie să fie respectate nişte reguli elimentare. În primul rînd, cei care au ieşit din ţară trebuie obligatoriu la întoarcere să efectueze un control la medicul de familie. Este necesar să evităm locurile aglomerate şi nu în ultimul rînd să ne spălăm cît mai des pe mîini”, a menţionat ministra.

Urmează să ajungă teste care depistează virusul. Nu a fost dat un termen exact însă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load