COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

Prezentatorul emisiunii "Orel i reshka" a gustat în Moldova mămăligă cu aur și icră neagră

17 dec. 2021,, 11:45   Societate
11780 0

A fost difuzată noua ediție a popularei emisiuni de călătorie "Orel I reshka" (Орел и Решка), mult așteptată de mulți moldoveni, dedicată locuitorilor țării noastre și filmată anterior în cadrul unui nou proiect sub denumirea generală "Pămîntenii", relatează Noi.md.

În acest proiect, cîntăreața Michelle Andrade și profesorul de engleză pe Instagram, Kirill Makașov, care călătoresc cu "Orel i reshka", prezintă detalii din viața pămîntenilor din diferite colțuri ale lumii. Ei cunosc cele mai uimitoare popoare ale lumii și află ce gîndesc oamenii din diferite țări despre patria și vecinii lor, dacă sînt ei de acord cu stereotipurile despre națiunea lor și la ce visează cel mai mult.

În noua ediție a "Orel i reshka. Pămîntenii. Moldovenii", Michel Andrade și Kirill Makashov prezintă publicului locuitorii Moldovei. Kirill a călătorit cu cardul de aur. L-a ajutat să se familiarizeze cu sufletul moldovenesc vocalistul trupei rock Zdob și Zdub, Roman Iagupov, cu care a mers prin centrul capitalei, s-a întîlnit cu locuitorii harnici ai Republicii Moldova, a vizitat castelul Mimi, unde a degustat diferite vinuri, a fost la festivalul vinului, a gustat mămăligă cu aur alimentar și caviar.

Mai tîrziu, a făcut o plimbare cu bicicleta prin renumitele crame de la Milești Mici, înscrise în Cartea Recordurilor Guinness datorită celei mai mari colecții de vinuri îmbuteliate. Acolo a aflat și valoarea sa aproximativă de piață. Prezentatorul a fost surprins de faptul că vinul din Moldova nu este considerat o băutură alcoolică, ci un produs alimentar.

Și Michelle Andrade a descoperit vinificația Moldovei, a făcut cunoștință cu locuitorii țării noastre care produc vin în condiții de casă, atît în mediul rural, cît și la oraș, în garaje. Michelle a vorbit cu locuitorii din Chișinău, a învățat cum să facă vin, a vizitat satul pitoresc Butuceni, complexul istoric și arheologic Orheiul Vechi, a vorbit cu un călugăr pustnic care doarme pe pietre în biserica veche de stîncă, precum și cu alți localnici.


Prezentatorii au aflat cum muncesc și cum se distrează moldovenii, cum trăiesc și la ce visează cel mai mult. Conform tradiției, prezentatorul care deține cardul de aur a lăsat o comoară în noua țară - o sticlă sigilată în care plasează o bancnotă de o sută de dolari. Asta în cazul în care unul dintre telespectatorii emisiunii se va pomeni în Moldova și va simți că pentru fericirea deplină lui nu-i ajung o sută de dolari.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X