Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Prețurile la cartofii de calitate scăzută în R. Moldova rămîn la același nivel

18 noi. 2022,, 08:30   Societate
1499 0

Pentru a treia săptămînă, pe piața de fructe și legume din Moldova, prețul cu ridicata la cartofi rămîne la aproximativ 7 lei/kg (0,37 dolari/kg).

Cu toate acestea, după cum a raportat EastFruit , operatorii de pe piață au considerat că prima răcire și precipitații din noiembrie ar complica drastic logistica transportului și ar implica prima creștere „de iarnă” a prețului cartofilor.

În ultimii ani, prețul la cartofi a fost mai mare doar în 2019 – 0,4 dolari/kg. Condițiile meteo s-au înrăutățit pînă la jumătatea lunii, dar prețurile la cartofi nu au crescut încă, notează agora.

Analiștii EastFruit sugerează că nu a existat încă o creștere a prețurilor, deoarece prețul cartofilor locali de calitate scăzută a epuizat „potențialul de creștere”. O situație interesantă a apărut atunci cînd pe rafturile supermarketurilor din Chișinău se vînd cartofi moldoveni de calitate scăzută și cartofi ambalați de calitate superioară de producție europeană (Polonia, Franța etc.). Prețurile variază foarte mult.

În același timp, chiar dacă acum pe piața moldovenească sînt considerabil mai puțini cartofi ucraineni (se pare că devin din ce în ce mai scumpi în Ucraina), încă nu lipsește oferta de cartofi de calitate scăzută și medie.


Situația s-ar putea schimba însă pentru o scurtă perioadă la sfîrșitul acestei săptămîni, cînd, potrivit prognozei meteo, va fi prima ninsoare în Moldova.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий