X 
Preşedintele stiri: 3600

Prețul stabilit de ANRE la motorină, din nou în scădere

29 mar. 09:37   Societate
2131 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă monitorizarea pieței produselor petroliere și informarea consumatorilor despre perspectivele pentru perioada următoare a prețurilor stabilite la carburanți.

Astfel, urmare a ultimelor evoluții pe piața internațională, și în special a scăderii cotațiilor Platts la motorină, prețul acesteia calculat de ANRE pentru ziua de mîine scade sub 21 lei/litru. Același nivel al prețului pentru motorină a fost înregistrat ultima dată la data de 22 februarie 2022 sau exact în ajunul declanșării războiului din Ucraina. Prin urmare, se poate constata că după o perioadă de 13 luni, grație efortului consolidat al țărilor occidentale, prețurile la carburanți s-au stabilizat, neutralizînd parțial efectele războiului.

Totodată, în raport cu prețul la benzină, tendința din ultima perioadă a cotațiilor internaționale atestă o ușoară creștere, care se reflectă în prețul afișat la pompă, acesta menținîndu-se la un nivel mediu pentru perioada respectivă.

În aceste condiții, pentru 29.03.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

- 24,56 lei/litru - pentru benzina COR 95 (+ 4 bani);


- 20,96 lei/litru - pentru motorina standard (- 11 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și asigură corectitudine maximă atît în perioadele de creștere a cotațiilor, cît și de descreștere ale acestora.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий