Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Președinția face un demers către Guvern, pentru a nu admite majorarea tarifelor la Casa Presei

8 apr. 2021,, 13:05   Societate
1831 0

Consilierul Președinției, Andrei Spînu, va face un demers către Guvern prin care să se reactiveze ordinul care prevedea că mass-media beneficiază de cel mai mic preț posibil la stabilirea tarifelor pentru chirie, în clădirile administrate de Executiv.

Consilierul a publicat pe pagina sa de Facebook ordinul prin care secretara generală a Guvernului a dispus abrogarea dispoziției anterioare a Cancelariei de Stat prin care se stabilea tarifele pentru chirie în clădirile administrate de Executiv, în care își desfășoară activitatea instituțiile mass-media.

Liliana Iaconi a ordonat abrogarea dispoziției Cancelariei de Stat din 9 septembrie 2019 cu privire la stabilirea coeficientului de piață la determinarea cuantumului chiriei bunurilor, proprietate publică în cadrul contractelor de locațiune perfectate cu organele mijloacelor de informare în masă.

Anterior, Cancelaria de Stat a motivat majorările tarifare prin faptul că Legea bugetului de stat pentru anul 2021 prevede că pentru încăperile folosite de organele mijloacelor de informare în masă coeficientul de piață se stabilește în intervalul de la 1,0 la 1,5. Astfel, coeficientul de piață a fost majorat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?