COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Președintele Parlamentului, despre șeful adjunct al IGP: „Aflarea lui în această instituție este o rușine”

9 sep. 2021,, 08:00   Societate
5285 1

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că aflarea lui Marin Maxian la Inspectoratul General al Poliției (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) „este o rușine”. Declarațiile au fost făcute de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, miercuri, 8 septembrie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, notează zdg.md

În context, spicherul Legislativului s-a adresat conducerii Ministerului de Interne afirmînd că „dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem – instituția va căpăta încredere”.

„Este o rușine. Sper că el nu o să continue în această postură. Eu cred, dar sînt convins, că aflarea acestor indivizi în poliție nu o să dureze mult, pentru că nimeni nu o să ne înțeleagă. Eu nu vreau să merg prin oraș, pe la evenimente, știind că așa oameni ne asigură securitatea. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară. Mă adresez instituției, dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem instituția va căpăta încredere. Oamenii ăștia trebuie să plece din sistem dacă nu o fac singuri trebuie ajutați

Miercuri, 8 septembrie, fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, care în iulie curent a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei a fost numit în funcția de șef al Inspectorului General al Poliției (IGP).Detalii aici.

Marin Maxian este șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În 2019, Marin Maxian a ocupat funcția de șef al INP. Anterior, el a fost șef al Direcției generale securitate publică a IGP.


Maxian și-a început cariera ca polițist în serviciul patrulă și santinelă, ca apoi să activeze inspector de sector în municipiul Chișinău. Din 2006 a ocupat mai multe funcții de asigurare a ordinii publice, avansînd pînă la fotoliul de șef al Direcţiei generale ordine publică din cadrul Departamentului Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2019, pe cînd era șef al INP, Ziarul de Gardă, l-a surprins pe Marin Maxian alături de alți zeci de polițiști mobilizați în preajma complexului etno-cultural Vatra, acolo unde Partidul Democrat din Moldova (PDM) a organizat o întrunire a echipei de tineret.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X