COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Președintele i-a felicitat pe credincioși cu sărbătoarea Aducerea moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae

22 mai. 2020,, 10:30   Societate
1670 2

Președintele Moldovei, Igor Dodon, i-a felicitat pe creștinii ortodocși cu ocazia sărbătorii de astăzi Aducerea moaștelor Sfîntului Ierarh Nicolae, transmite Noi.md.

Sfîntul Nicolae a trăit în secolele III şi IV, fiind episcop în Mira Lichiei. Pentru dreapta sa credinţă a fost întemniţat împreună cu alţi creştini și a fost eliberat în timpul Sfîntului Împărat Constantin cel Mare. Moaştele Sfîntului Ierarh Nicolae au fost aduse din Mira Lichiei la Bari (Italia), la 22 mai 1087, pentru a nu cădea în mîinile musulmanilor.

El este vestit pentru faptele bune pe care le-a săvîrșit și înțelepciunea de care a dat dovadă, fiind recunoscut drept simbol al milosteniei şi onestităţii.

”Astăzi, mai multe localități din țara noastră sărbătoresc hramul, printre care și satul meu natal Sadova. Transmit sincere felicitări tuturor cetățenilor, în special, celor care sărbătoresc hramul localităților urîndu-le sănătate, linişte sufletească şi să se bucure de spiritul acestei sărbători”, a scris șeful statului pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽