COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele, către judecători: Vă dăm salarii mari, pînă la 34 000 lei, faceți justiție corectă!

Președintele, către judecători: Vă dăm salarii mari, pînă la 34 000 lei, faceți justiție corectă!

Șeful statului, Igor Dodon, a dezvăluit care sînt salariile judecătorilor din Republica Moldova. Potrivit președintelui, un magistrat de la Curtea Supremă de Justiție ridică, lunar, pînă la 34 000 lei. Judecătorii de la Curtea de Apel, în medie, 30 000 lei, iar cei de la judecătoriile teritoriale – pînă la 25 000 lei. Informațiile au fost prezentate în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Aceste salarii sînt mult mai mari decît cel al președintelui, premierului, deputaților și cum mult mai mari decît salariile medicilor… Noi așteptăm de la voi tot rezultate, oamenii așteaptă justiție corectă, cu așa salarii”, a spus Igor Dodon.

„Avem întrebări și cu recalcularea pensiilor. Un cetățean iese la pensie la 63 de ani, iar judecător – sub 60 de ani. Voi lucrați în condiții mai grele decît cel cu sapa în cîmp? Hai să îi unificăm pe toți. Salarii bune aveți, condiții aveți, faceți justiție corectă. Dacă nu, cerere și plecați”, a mai adăugat Igor Dodon.


Miercuri, premierul Ion Chicu a cerut să fie urgentată finalizarea unui proiect de lege ce prevede majorarea cu 13 ani a vîrstei de pensionare a judecătorilor. Potrivit documentului, judecătorii vor ieși la pensie la vîrsta de 63 de ani – vîrsta standard de pensionare în Republica Moldova. În prezent, magistrații se pensionează la 50 de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load