COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6638

Președintele AȘM, Gheorghe Duca, și-a dat demisia

29 noi. 2018,, 10:47   Societate
3309 5

Președintele Academiei de Științe a Moldovei și-a dat demisia. Gheorghe Duca spune că deși decizia coincide cu dosarul penal în care este vizat el și soția sa, nu acest lucru a determinat retragerea sa din funcție. Sînt alte cîteva motive care l-ar fi determinat la acest pas anume acum.

„1 - Suspiciunile și incertitudinea din jurul acestui caz îmi ridică tensiunea și glicemia și nu vreau să se repete situația cu problema de sănătate care am avut-o în luna mai. 2- Din păcate, în condițiile noilor reforme experiența mea de manager nu mai este solicitată, sînt alte așteptări și alte prerogative”, declară Duca.

Vom aminti că președintelui Academiei de Științe, Gheorghe Duca și soției sale, le-a fost înaintată învinuirea în dosarul de corupție în care aceștia erau vizați. Cei doi au fost citați la mijlocul lunii noiembrie la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a li se aduce la cunoștință nou statut procesual.

Potrivit sursei citate, soții Duca sînt învinuiți într-o cauză penală instrumentată de PA, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu soldată cu urmări grave, și anume cauzarea unui prejudiciu material in proportii deosebit de mari.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽