COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6924
Coronavirus stiri: 7690

Presa: Platon și Șor ar fi pus la cale discreditarea Maiei Sandu

5 aug. 07:23   Societate
3919 3

Postul de televiziune JurnalTV a prezentat dovezi potrivit cărora Veaceslav Platon și Ilan Șor ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului chipurile primește un plic de la deputatul fugar, notează IPN.

Potrivit informațiilor făcute publice de jurnaliștii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o adevărată rețea de trolli plătită cu bani grei, care ar fi avut menirea de o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Rețeaua de trolli a fost anihilată de oamenii legii, înainte ca imaginile video trucate și denigratoare să apară în spațiul public.

Potrivit JurnalTV, filmulețul ar fi fost creat pentru a fi răspîndit pe internet înaintea alegerilor parlamentare anticipate și pentru a induce opiniei publice ideea că Sandu ar fi luat bani de la Șor.

„Așa ceva se dă exact cu două zile înainte de alegeri, astfel încît să nu aibă posibilitatea organizațiile care se ocupă cu deconspirarea acestor falsuri să facă expertiza tehnică. Un astfel de fals urma să fie făcut public, cel mai probabil, vineri, înainte de ziua tăcerii, astfel încît mass-media independentă să nu poată prezenta poziția celor de la președinție sau PAS și cît mai multă lume să creadă acest fals”, a spus comentatorul politic Valeriu Pașa în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Lilian Carp, președintele comisiei securitate, apărare și ordine publică a Parlamentului, spune că deține dovezi privind implicarea trolilor plătiți de Platon în această operațiune. Potrivit deputatului, dacă imaginile pregătite de echipa lui Platon ar fi fost făcute publice înaintea scrutinului, rezultatul alegerilor putea fi altul.


„Noi acum verificăm numele trollilor lui Platon care ar fi implicați în această operațiune, sînt 8 nume, mulți din ei sînt cu anul nașterii din 1996 pînă în 2004, adică în această fabrică de trolli sînt implicați și minori. Știrea cu cei 30 de mii de sirieni a răsturnat, în ultima săptămînă, rezultatul alegerilor din 2016. A fost nevoie de un an de zile ca lumea să înțeleagă că a fost un fake”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp.

Ilan Șor a fugit din Republica Moldova în 2019, după preluarea puterii de către fosta coaliție PSRM-ACUM, iar Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor anticipate din 11 iulie.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽