Preparatele antivirale, de negăsit în farmacii

18 feb. 2020,, 16:44   Societate
3501 0

În timp ce numărul bolnavilor de gripă crește de la o zi la alta, "Tamiflu", unul dintre cele mai solicitate antivirale este de negăsit în multe farmacii din țară.

Responsabilii de la Agenţia Medicamentului spun că nu cunosc despre această problemă, dar dau asigurări că în următoarele zile stocurile vor fi suplinite, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Mai multe farmacii din țară, fiind contactate pentru a verifica prezenţa preparatului "Tamiflu", administrat în caz de gripă. Majoritatea reprezentanților ne-au spus că medicamentul lipsește sau a mai rămas cîte o cutie, prin cîteva filiale de la nordul sau sudul țării.

Totuși, directorul Agenției Medicamentului, Silvia Cibotari, a spus că s-a întîlnit ieri cu furnizorii acestui preparat care au dat asigurări că a fost deja importat în țară și că în următoarele zile, va ajunge în farmacii.

Conform datelor publicate săptămîna trecută, de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, de la începutul sezonului rece au fost înregistrate aproape 1.500 de cazuri de gripă.


Această infecție respiratorie foarte contagioasă se deosebeşte de o simplă răceală prin faptul că debutează brusc. Simptomele sînt caracterizate prin febră, tuse, dureri în gît, de cap și musculare, nas înfundat, stare de oboseală, iar în unele cazuri vomă și diaree.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?