COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Premii pentru finaliștii Maratonului de lectură de la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

13 oct. 17:15   Societate
816 0

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” au fost premiați ieri cei 101 cititori finaliști ai Maratonului de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”, desfășurat în perioada vacanței de vară, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan directorul instituției a menționat că maratonul de lectură a fost o provocare, prin care biblioteca și-a propus să stimuleze interesul copiilor de la 7 la 18 ani pentru lectură și să-i motiveze să petreacă mai mult timp în compania cărților. ”Din cei 199 de cititori înscriși la maraton, au ajuns la final 101. Finaliștii au prezentat organizatorilor Carnetele de lectură, în care au notat titlurile și autorii cărților citite, precum și 5 fraze memorabile care i-au impresionat mai mult. Unii cititori și-au expus impresiile de lectură și chiar au încercat să deseneze personaje sau scene din cărțile citite”, a precizat Eugenia Bejan.

Potrivit sursei citate, bibliotecarii au examinat carnetele de lectură și au făcut un clasament al celor mai activi și perseverenți cititori în perioada estivală. Recordul a fost înregistrat de Alexei Soloviov, care a citit 64 de cărți, urmat de Amelia Mîrza cu 44 de cărți și Evelina Neamțu cu 40 de cărți citite. ”sîntem mîndri, alături de părinți și profesori, pentru acești tineri, care au printre preocupările lor primordiale lectura. Ei sînt eroii zilei de astăzi. Ei sînt copiii și adolescenții care au dedicat vara anului 2021 lecturii”, a mai spus Eugenia Bejan.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X