COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Premii pentru finaliștii Maratonului de lectură de la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

13 oct. 2021,, 17:15   Societate
1002 0

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” au fost premiați ieri cei 101 cititori finaliști ai Maratonului de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”, desfășurat în perioada vacanței de vară, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan directorul instituției a menționat că maratonul de lectură a fost o provocare, prin care biblioteca și-a propus să stimuleze interesul copiilor de la 7 la 18 ani pentru lectură și să-i motiveze să petreacă mai mult timp în compania cărților. ”Din cei 199 de cititori înscriși la maraton, au ajuns la final 101. Finaliștii au prezentat organizatorilor Carnetele de lectură, în care au notat titlurile și autorii cărților citite, precum și 5 fraze memorabile care i-au impresionat mai mult. Unii cititori și-au expus impresiile de lectură și chiar au încercat să deseneze personaje sau scene din cărțile citite”, a precizat Eugenia Bejan.

Potrivit sursei citate, bibliotecarii au examinat carnetele de lectură și au făcut un clasament al celor mai activi și perseverenți cititori în perioada estivală. Recordul a fost înregistrat de Alexei Soloviov, care a citit 64 de cărți, urmat de Amelia Mîrza cu 44 de cărți și Evelina Neamțu cu 40 de cărți citite. ”sîntem mîndri, alături de părinți și profesori, pentru acești tineri, care au printre preocupările lor primordiale lectura. Ei sînt eroii zilei de astăzi. Ei sînt copiii și adolescenții care au dedicat vara anului 2021 lecturii”, a mai spus Eugenia Bejan.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X