COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul spune că munca medicilor azi era mai ușoară, dacă Guvernul Sandu nu ar fi distrus sistemul medical

Premierul spune că munca medicilor azi era mai ușoară, dacă Guvernul Sandu nu ar fi distrus sistemul medical

Situaţia dificilă din sistemul medical se datorează şi unor exponenți ai opoziției, care au fost la cîrma Ministerului Sănătății pînă în toamna anului trecut.

Premierul Ion Chicu a făcut trimitere la Ala Nemerenco, persoană foarte activă pe rețelele de socializare, dar care a admis mai multe nereguli în domeniul pe care îl gestiona, spune el.

“Foarte vocală este o doamnă, care în vară a condus sistemul medical. Deciziile sale au distrus sistemul medical, timp de şase luni, cît a deţinut fotoliul de ministru, nu s-a procurat nimic. Dacă stimata doamnă nu sabota procurarea a 170 ambulanțe noi, astăzi era să avem cu 170 de ambulanțe noi mai mult. Spun asta nu pentru a acuza, ci pentru a conștientiza că sistemul medical trebuie reformat, readus în lista priorităților. Nu este suficient de făcut live-uri glamuroase că starea spitalelor este precară”, a declarat Ion Chicu.

Tot astăzi, premierul a mai declarat că pacienţii cu forme uşoară de COVID-19 ar putea fi trataţi la domiciliu, pentru a scădea presiunea asupra medicilor din spitale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load