Premierul interimar, șocat de suma care a cheltuit-o pentru tratamentul anti-COVID

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, infectat a doua oară cu noul tip de coronavirus, în luna decembrie, în perioada sărbătătorilor de iarnă spune că a cheltuit circa 7 mii lei pentru tratament, sumă care include și medicamentele soției sale, la fel testată pozitiv la Covid-19.

Acesta spune că a rămas șocat cînd a văzut cîți bani trebuie să scoată din buzunar și nedumerit cînd a cheltuit pentru un medicament, necesar a fi administrat o lună, 3500 de lei, pe cînd în luna august, cînd s-a infectat pentru prima oară, doar 450 de lei.

„Am stat în autoizolare exact de sărbători, cînd am mers să procur medicamentele necesare, am avut și eu un șoc cînd am văzut suma care trebuie să o scot din buzunar și chiar m-am întrebat ce se întîmplă cu cetățenii noștri care sînt pensionari și care nu au un venit mai mult decît mediu. Doar un medicament, necesar a fi administrat o lună, m-a costat 3500 de lei. Per total costul tuturor, atît pentru mine cît și pentru soție, care la fel a fost infectată cu Covid-19, s-a ridicat la peste 6 mii lei, sub 7 mii. Ceea ce consider, este foarte mult, dar îmi pare rău să recunosc, sîntem într-o economie de piață unde companiile farmaceutice dictează prețuri”, a declarat premierul interimar.

Ciocoi spune că va discuta și cu colegii de la guvern acest subiect.

„Sînt elemente speculative, pentru că preparate care se atestă deja un deficit pe piața farmaceutică, dar sînt necesare pentru tratamentul Covid-ului s-a ridicat prețul. Prima mea infectare, suportată la sfîrșit de august, acest tratament pentru care am dat acum 3500 de lei, a fost procurat cu 450 de lei. E aproape de 10 ori majorarea de prețuri, lucru care imediat mi-a atins beguletul roșu și m-a pus la gînduri că ceva în neregulă”, a declarat Ciocoi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load