COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Premierul interimar a punctat probleme în starea de urgență cauzate de tineri

13 apr. 21:10   Societate
1648 0

În această stare de urgenţă se înregistrează o tendinţă îngrijorătoare în ceea ce ţine de tineretul care a preferat să se concentreze la terasele de la staţiile PECO, amplasate la marginea localităţilor, potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, care a făcut declarații după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă.

„Aceşti tineri se expun puternic riscului de infectare şi ulterior de a-i molipsi pe cei apropiaţi – părinţi, bunei, rude ş.a.”, a spus oficialul.

Potrivit premierului în exerciţiu, care a făcut referire la Ministerul Afacerilor Interne, per total, au fost prescrise amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei, dintre care 1,2 milioane de lei au fost deja achitaţi.

În ceea ce ţine de respectarea orei marţiale, în ultimele zile au fost întocmite circa 70 de procese-verbale. Aureliu Ciocoi a menţionat că încălcările în acest sens se comit preponderent în zilele de vineri şi sâmbătă. Şeful Guvernului demisionar a specificat, cu trimitere la MAI, că mare parte din abateri sunt pe seama tinerilor care în weekend „se îndreaptă spre apartamente şi vile închiriate, unde îşi desfăşoară chefurile pe durata orelor marţiale”.

În context, Aureliu Ciocoi a chemat populaţia, în special tinerii, la responsabilitate şi ordine.


În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 4352 de teste, fiind confirmate 544 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 242 364 de cazuri de COVID-19. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea altor 29 de decese provocate de COVID-19, numărul morților ajungând la 5438.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽