COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul anunță cînd se va deschide centrul de triere de la "Moldexpo"

Premierul anunță cînd se va deschide centrul de triere de la "Moldexpo"

Centrul amenajat de autorități la Moldexpo pentru internarea pacienților infectați cu coronavirus va fi funcțional începînd de mîine, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Chicu a explicat cum va funcționa acesta și ce categorie de pacienți vor fi internați aici.

"De mîine va fi funcțional și va funcționa mecanismul în felul următor: ambulanțele vor veni acolo, vor fi cazate persoanele, dimineața sau pe parcursul zilei cînd vin li se preia testul, după ce vin rezultatele testului – se ia decizia, dacă este formă ușoară și îndeplinește alte criterii, are unde sta la autoizolare acasă, dacă stă într-un apartament, de exemplu, cu o cameră sau două – nu cred că poate sta la autoizolare, acesta este un criteriu, nu are alte boli care ar fi periculoase. Dacă e o formă ușoară și în linii mari e sănătos și are unde se autoizola, el nu va fi internat în spital, același lucru va fi efectuat și pentru persoanele care se află acum în spitale. Noi o să diminuăm această presiune, adică vom implementa modelul care este, să zicem, în Europa: formele ușoare nu stau în spital", a explicat premierul.

Chicu a mai menționat că la moment spitalele dispun de suficiente teste pentru depistarea Covid-19, însă capacitatea laboratoarelor din țară nu este într-atît de mare cum ne-am fi dorit.


"Teste avem suficiente, slavă Domnului, altceva este că trebuie să ai și capacitățile laboratorului să desfășoare aceste teste, că testele acestea nu-s din cele care l-ai aplicat și îți arată două linii.(..) Trebuie să mergi la laborator, acolo trebuie să ai capacitățile, inclusiv de personal", a spus el.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load