Premiera spectacolului lui Dmitri Koev la Tiraspol, din nou cu sala plină

8 mar. 09:15   Societate
1682 0

La Teatrul de dramă și comedie”N. S. Aronețkaia” din Transnistria a avut loc cu succes premiera piesei "Opt femei iubitoare", care a fost pusă în scenă de regizorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov”, Artistul emerit al Moldovei, Dmitri Koev.

Aceasta este a treia piesă consecutiv, pe care regizorul Dmitri Koev a lansat-o la Tiraspol. În 2019, publicul a vizionat piesa sa "Cilindrul", unde clocoteau pasiunile italiene. Anul trecut a vut loc premiera comediei "Ultimul iubit înflăcărat" despre un bărbat care a încercat să înșele. Iar de data aceasta a pus în scenă la Tiraspol o comedie detectiv bazată după piesa "Opt femei" a autorului francez Robert Thomas.

"În dramaturgia mondială există foarte puține piese de teatru pentru femei. Iar femeile își doresc foarte mult se joace. Mai mult, actoria este mai mult o profesie feminină decît una masculină. Cu toate acestea, se scrie foarte puține piese pentru femei. Iar cînd Dmitri Ahmadiev a primit propunerea de a pune în scenă "Opt femei iubitoare", el a susținut această inițiativă", a declarat directorul Dmitri Koev reporterilor de la Tiraspol.

Piesa "Opt femei iubitoare" este o comedie detectiv. A fost comisă o crimă insidioasă și sînt suspectate 8 femei iubitoare. Victima lor este un bărbat de vîrstă mijlocie, cu aspect plăcut, un francez. Locul crimei este o casă de țară pierdută în nămeți lîngă Paris. Presupușii făptași sînt soția, două fiice, soacra, cumnata, slujanca, servitoarea și sora victimei.

Încă din primele minute ale acțiunii teatrale, era imposibil să-ți iei ochii de la ceea ce se întîmpla pe scenă. Și nu numai pentru că a reunit cele mai extraordinare și talentate actrițe ale teatrului transnistrean, ci și pentru că toată lumea era curioasă să afle: Cine este ucigașul?


După ce au descoperit cadavrul, femeile încep propria investigație. Asasina poate fi oricine. După cum se dovedește, fiecare dintre ele avea un motiv pentru a-l ucide.

Strigătele de "bravo" și aplauzele furtunoase nu au încetat mult timp în sală: spectacolul a fost primit cu căldură de cunoscătorii artei teatrale.

Dmitri Koev a recunoscut că a lucrat cu plăcere asupra materialului.
"Detectivul este un gen complex în care spectatorul trebuie ținut mereu în suspans. Emoțiile arată că am reușit. În spectacolul de astăzi s-au întîmplat de toate: rîsete, lacrimi, trădare și sentimente sincere", a remarcat regizorul.

El a spus că cel mai mult căutau un caracter pentru Augustina, care a fost interpretată superb de Irina Oleinic.

"Ea are cel mai emoțional caracter. Dar după patru-cinci repetiții, am găsit cheia și acestui rol și am mers mai departe", spune Dmitri Koev.
Piesa "Opt femei" este cunoscută în întreaga lume. Prima adaptare cinematografică a fost realizată în 1960 cu titlul "Noaptea suspiciunilor", în regia lui Victor Merenda.

Premiera primului spectacol a avut loc în 1961 la Teatrul "Edward VII" din Paris. În același an, piesa a cîștigat premiul "Quai des Orfèvres".

Lucrarea "Opt femei" se bucură de popularitate și acum. Este pus în scenă în Rusia, dar este jucată și pe scenele teatrelor europene. Interesul pentru producție este de înțeles: publicul este întotdeauna atras de intrigi și de posibilitatea ca, împreună cu personajele principale, să găsească răspunsul la întrebarea ”Cine este ucigașul?”.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий