X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Premieră pentru Moldova: Cum va avea loc admiterea în instituțiile de învățămînt superior

21 iun. 14:52   Societate
8807 0

În premieră pentru Republica Moldova, în anul de studii 2024-2025, admiterea în instituțiile de învățămînt superior se va desfășura, online, prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.

Anunțul a fost făcut de ministrul Dan Perciun, Potrivit oficialului, 8.697 de persoane vor fi admise, în toamnă, cu finanțare de la bugetul de stat.

Cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite pentru domeniile: științe ale educației, inginerie, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, medicină, agricultură, notează Noi.md cu referire la realitatea.

215 locuri de la învățămîntul cu frecvență în domeniul pedagogiei vor fi direcționate la învățămîntul cu frecvență redusă. Acestea vor fi ocupate, prioritar, de către absolvenții colegiilor pedagogice, care vor aduce dovada angajării în instituții publice de învățămînt.

Scopul prevederii este asigurarea învățămîntului general cu cadre didactice, dar și sporirea calificării profesionale a acestora. Totodată, planul de admitere pentru Producție multimedia, designul jocurilor și animație a fost majorat cu 11 locuri bugetare.


La studii superioare de masterat vor fi admise 2864 persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic sînt prevăzute 420 de locuri. Pentru încadrarea cetățenilor străini în învățămîntul superior, sînt prevăzute 106 locuri bugetare.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав