COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Preîntîmpinare: Pînă la 10 aprilie am putea ajunge la 2000 de bolnavi

Preîntîmpinare: Pînă la 10 aprilie am putea ajunge la 2000 de bolnavi

Prim-ministrul Republicii Moldova, spune că dacă se va păstra aceiași dinamică de creștere a numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, atunci pînă pe 10 aprilie am putea înregistra 2000 cazuri de infectare cu nou virus.

“Dinamica creșterii numărului e pacienți (COVID-19) ne vorbește despre faptul că, dacă continuăm în șa mod, în asemenea ritmuri, către data de 10 aprilie am putem atinge cifra de 2 mii e pacienți, 2 mii de persoane infectate cu acest virus”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din 26 martie 2020.

Potrivit premierului, acest lucru ar putea pune la grea încercare sistemul medical din Republica Moldova.


”Am văzut evoluțiile în ultimele săptamîni în țările europene, țări care spre deosebire de noi în ultimii 30 de ani s-au îngrijit de sistemele lor medicale, au investit în ele. Cu toate acestea ele nu fac față acestei provocări majore. În mod evident nici sistemul nostru nu va fi în stare să reziste la un volum atît de mare de adresări. Reiterez importanța respectării tuturor cerințelor, regulelor stabilite de organele, autoritățile statului. Măsuri care ne incomodează, dar vă spun cu toată sinceritatea pericol este major pentru viata tuturor”, a mai spus premierul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load