COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Pregătirile pentru organizarea procesului de vot în diaspora, pe ultima sută de metri

9 iul. 11:22   Societate
1071 0

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii din diaspora să verifice din timp adresele celor mai apropiate secții de votare și actele cu care vor trebui să voteze la alegerile de duminică, 11 iulie.

Într-un briefing desfășurat astăzi, șeful diplomației de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, a menționat că pregătirile pentru organizarea procesului electoral în diaspora sînt pe ultima sută de metri. La scrutinul de duminică, în premieră pentru R.Moldova va fi deschis nu număr atît de mare de secții de votare - 150 de secții.

"Am desfășurat co conferință video cu șefii misiunilor diplomatice pentru a totaliza procesul de organizare. Sîntem plenar pregătiți pentru alegeri, constat că pe linia Ministerului sînt depuse toate eforturile pentru organizarea bună a votului. Acum colegii noștri lucrează intes cu colegii din Ambasade, diaspora, ca să le asigurăm unui număr cît mai mare de cetățeni dreptul la vot", a precizat Ciocoi.

Potrivit lui, în aproape toate secțiile de votare de peste hotare au fost repartizate cite 5000 de buletine de vot, un număr mai mic de buletine fiind distribuite doar în cîtorba misiuni diplomatice ale R.Moldova: Japonia, China, Emiratele arabe Unite și Qatar.

Ciocoi a recomandat cetățenilor din diaspora să consulte paginile web ale MAEIE, ale ambasadelor, precum și a CEC pentru a afla detalii importante despre scrutin. El a mai îndemnat cetățenii ca în procesul de vot să respecte normele sanitare impuse de statele în care se află.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽