X 
Cazul Șor stiri: 594

Pregătirile de primăvară sînt în toi. Meşterii au început să confecţioneze mărţişoare

2 feb. 2020,, 17:01   Societate
3741 0

În mai puţin de o lună vom prinde la piept simbolul primăverii, aşa că meşterii sînt în plin proces de creaţie. Unii confecţionează mărţişoare tradiţionale, alţii aleg variante inedite.

Valeria Burlacu foloseşte mărgele pentru creaţiile sale. Tînăra crede că accesoriile realizate se potrivesc la orice ţinută, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

"Am încercat să fac ceva nou. Nu prea am văzut pe piaţă mărţişoare din perle, din ceramică şi cristale din sticlă. Consider că mărțișoarele nu trebuie să fie doar pentru luna martie, ele pot fi purtate ca şi o broșă la oricare haină", a menţionat Valeria Burlacu.

Tînăra a început să facă mărţişoare anul trecut, cînd a realizat 100 de bucăţi. Anul acesta şi-a propus să dubleze producţia. Pentru a face faţă cererii, a început lucrul din ianuarie.

"Totul depinde de modelul mărţişorului. În decurs de 20 de minute mă isprăvesc cu un anumit model de mărţişor. Am observat că persoanele sînt tot mai interesate de ceva nou, sînt tentate să-şi procure ceva original", a declarat Valeria Burlacu.

Preţurile mărţişoarelor variază în funcţie de complexitatea modelului şi de materialele folosite, dar nu depăşeşte cîteva zeci de lei. Potrivit tradiţiei, mărţişorul se prinde la piept pe 1 martie şi se poartă pînă înfloresc cireșii. Se spune că acesta ar aduce noroc şi bunăstare pe tot parcursul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?