X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Precizările Procuraturii Anticorupție privind învinuirile formulate lui Filat

23 ian. 10:41   Societate
2886 0

Ședința de judecată în cazul lui Vladimir Filat, acuzat de spălare de bani, a fost amânată pentru 27 februarie 2024, anunță Noi.md cu referire la Procuratura Anticorupție.

La 19 ianuarie 2024, au avut loc dezbateri judiciare în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Vladimir Filat, de comiterea infracțiunii de spălare de bani.

În cadrul dezbaterilor, acuzatorul de stat a solicitat aplicarea în privința inculpatului a pedepsei cu închisoarea pe un termen de 7 ani, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis și a încasa de la Vladimir Filat și a trece forțat și gratuit în contul statului contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor în sumă de aproximativ 13 milioane de lei, anunță procuratura.

Cauza penală a fost pornită în august 2015, de către Centrul Național Anticorupție, în baza unei autosesizări.

Potrivit materialelor, Vladimir Filat, în perioada anului 2013, deţinând funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fiind persoană publică, cunoscând că prin intermediul lui Ion Rusu, cu care era în relaţii de afinitate, deţine mijloace financiare dobândite prin acţiuni de corupţie din BC ,,Banca de Economii” SA în sumă totală de 12 847 902 MDL, a convertit și a transferat mijloacele financiare, prin intermediul companiilor gestionate de către persoana interpusă Ion Rusu, pe contul companiei nerezidente ”GREENBERG QUINLAN ROSNER RESEARCH” LTD în scopul achitării serviciilor de consultanță electorală a campaniei din 2013, prestate în beneficiul PLDM.


Cauza penală a fost expediată pentru examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani în ianuarie 2019. Vladimir Filat nu și-a recunoscut vinovăția.

13
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?