TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Precizările MAEIE cu privire la cetățenii moldoveni aflați la bordul navei în carantină

Ambasada R.Moldova în Japonia continuă să monitorizeze situația în jurul vasului de croazieră „Diamond Princess”, aflat în carantină, și se află în legătură directă cu cetățenii moldoveni, membri ai echipajului, precum și autoritățile din Japonia.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

La bordul navei identificat trei cetățeni moldoveni (doi bărbați și o femeie), doi dintre care dețin dubla cetățenie – a Republicii Moldova și României, iar starea lor de sănătate este bună.

Potrivit MAEIE, în Japonia nu există niciun focar major al coronavirusului, cu excepția navei de croazieră „Princess Diamond”, aflată în carantină în portul Yokohama. Nu există nici o cauză majoră de îngrijorare pentru eventuale călătorii în statul asiatic, cu toate acestea, urmare a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, Guvernul Japoniei a dispus măsuri de protecție de precauție, cum ar fi recomandarea populației de a purta măști în cazul în care prezintă simptome de tuse și respectarea igienei personale.

Totodată, pe teritoriul Japoniei au fost deschise centre de consultare în cadrul cărora se oferă consultații telefonice în limbile japoneză, engleză și chineză. În același timp, Ambasada Republicii Moldova în Japonia acumulează informații suplimentare și oferă consultații la numărul de urgență instituit în cadrul misiunii: + 810 80 8850 7372.


Ambasada R. Moldova în Japonia, cu referire la informația comunicată de către autoritățile de la Tokyo, informează că în cazul cetățenilor străini care au vizitat provincia Hubei sau Zhejiang din China, în termen de 14 zile de la sosirea în Japonia, nu vor putea debarca în Japonia decît în circumstanțe speciale.

Resurse utile pentru cetățenii moldoveni care vizitează sau urmează să întreprindă călătorii în Japonia:

Organizația Națională a Turismului din Japonia (JNTO) operează o linie telefonică 24/24. sînt recepționate toate solicitările-problemă identificate de călătorii străini. În prezent, linia telefonică este disponibilă în limbile engleză, chineză, coreeană și japoneză:

Din Japonia: 050-3816-2787

Din străinătate + 81-50-3816-2787

Chat bot: https://webchat.bebot.io/JapanNationalTourismOrganization

Linie telefonică multilingvă pentru vizitatori în Japonia

http://www.mlit.go.jp/kankocho/content/001327960.pdf

Măsuri de protecție de bază împotriva noului virus:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load