Precizări Termoelectrica: ”Rezervele existente de păcură vor ajunge pentru aproximativ o lună”

20 oct. 2021,, 19:41   Societate
2442 0

Termoelectrica activează în regim normal, doar că utilizează combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, și depune tot efortul pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat emis presei. Totodată, în acesta se precizează că rezervele existente de păcură vor ajunge pentru aproximativ o lună, informează Noi.md

Potrivit reprezentanților întreprinderii, planul de acţiuni preventive din Regulamentul privind situațiile excepționale pe piața gazelor naturale HG 207/03.04.2019 include măsura dată – de utilizare a păcurii de către CET-uri și agenții economici, utilajele cărora pot funcționa pe alt tip de combustibil, măsură deja executată de Termoelectrica.

”Reiterăm faptul că, Termoelectrica a început să utilizeze păcură în calitate de combustibil alternativ din data de 13 octombrie curent, odată cu constatarea apariției situației de alertă din domeniul gazelor naturale, informație anunțată public de Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, după ședința de miercuri, 13 octombrie, a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM.

În cadrul aceleași conferințe de presă, dl Spînu, Viceprim-ministrul a declarat că a fost emis un ordin de alocare a păcurii din rezerva de stat pentru Termoelectrica, și rezervele existente de păcură vor ajunge pentru aproximativ o lună.

Termoelectrica a utilizat stocul propriu limitat de păcură pentru producerea energiei electrice și termice pe parcursul a 2 zile, și din 15 octombrie, conform Deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a RM a început să proceseze păcura din rezerva de stat”, se arată în comunicatul emis presei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?