X 

Precizări privind intoxicaţia copiilor la o tabără de odihnă privată din Chişinău

11 iul. 14:05   Societate
2272 0

Primăria Chișinău a venit cu anumite precizări ca urmare a intoxicației unui grup de copii care frecventau o tabără de vară privată din Municipiul Chișinău și internarea acestora la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii.

"1. Copiii au fost diagnosticați cu salmoneloză și au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. La ora actuală copiii rămân internați, iar starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Autoritățile medicale sunt implicate în monitorizarea și îngrijirea acestora până la recuperare;

2. Copiii nu erau încadrați în taberele de vară din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Chișinău. Tabăra de odihnă în care s-a produs intoxicația este o entitate privată de pe teritoriul Municipiului Chișinău;

3. Primăria Municipiului Chișinău s-a autosesizat în legătură cu acest incident și a inițiat o anchetă proprie, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs intoxicația copiilor și de a identifica eventualele nereguli sau încălcări ale normelor de siguranță alimentară", se arată în comunicatul Primăriei capitalei.

Natalia Ixari, purtătorul de cuvînt al Primăriei capitalei, a mai spus că municipalitatea acordă o importanță deosebită siguranței și bunăstării copiilor și va continua să coopereze cu autoritățile medicale și cele responsabile de monitorizarea controlului igienei și siguranței alimentare pentru a preveni astfel de incidente, în vederea asigurării protecției adecvate a copiilor în taberele din Municipiul Chișinău.


Astăzi, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a publicat un comunicat, în care se menționează că la începutul lunii iulie, ANSA a fost notificată de Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău, cu privire la înregistrarea unui focar de toxiinfecție alimentară la Centrul de agrement pentru copii, gestionat de fundația „Don Bosco”.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?