Prăpăd în toată ţară: Pagubele mari aduse de ploaia de ieri

Prăpăd în toată ţară: Pagubele mari aduse de ploaia de ieri

Urmare a precipitațiilor abundente care au avut loc în după amiaza zilei de ieri, mai multe gospodării din raioanele Drochia, Florești, Rîșcani, Ocnița și Ungheni au fost inundate și afectate.


Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri a localităților Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug și din raionul Soroca.


În localitatea Redi–Cereșnovăț apa a deteriorat și o porțiune de 0,6 km de drum local. Angajații IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din cinci gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.


În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit.


În localitatea Mihăileni, raionul Rîșcani, din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile.


La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.


La moment comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor. IGSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load