Prăbușirea URSS a fost numită drept o problemă culturală a SUA

9 iul. 2021,, 01:00   Societate
2600 2

Directorul științific al Centrului de studii republicane, Rodion Belkovici, consideră că prăbușirea URSS a devenit o problemă culturală pentru Statelor Unite ale Americii.


Belkovici a numit confruntarea cu imaginea "inamicului extern" drept crucială în formarea unei noi identități politice americane în secolul XX.


Potrivit expertului, existența unei confruntări ideologice, la început cu Germania în cel de-al Doilea război mondial și apoi cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, a permis Statelor Unite ale Americii să-și formeze o idee despre sine ca o "putere independentă cu o misiune istorică." "În acest sens, căderea Uniunii Sovietice a devenit o problemă culturală, pentru că a însemnat sfîrșitul acestei confruntări vii", a subliniat el.


Belkovici consideră că consolidarea Rusiei și a Chinei astăzi permite SUA să construiască un nou mit despre confruntare, care va fi benefic pentru toate forțele politice din țară.


Anterior, președintele rus Vladimir Putin a declarat că perioada de pace unipolară s-a încheiat, indiferent de sancțiunile aplicate Rusiei. "Ei le spun: ascultați, perioada în care am fost hegemoni absoluți după sfîrșitul Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice, perioada lumii unipolare a trecut și trebuie să reieșiți din faptul că lumea se schimbă, se schimbă repede", a spus șeful statului rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?