COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poziția PA privind dosarul penal al procurorului care duce cauza lui Morari

Poziția PA privind dosarul penal al procurorului care duce cauza lui Morari

Vladislav Caruceru, procurorul care gestioneaza dosarul intentat fostului sef al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, recunoaste ca a fost vizat intr-o cauza penala gestionata de institutia pe care a condus-o pana nu demult invinuitul.

Potrivit lui Caruceru, acuzațiile i-au fost retrase de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, după ce a constatat că nu ar exista probe. Totodată, Procuratura Generala neagă existența unui dosar penal deschis pe numele lui Caruceru la Procuratura Anticorupție.

Avocatul lui Viorel Morari susține că în cererea de recuzare, clientul său a indicat foarte clar motivul. Doar că procurorul general nu l-a considerat relevant, fapt care îi duce cu gîndul în altă parte.


La întrebarea Jurnal: DE CE dosarul lui Căruceru a fost retras, iar cel al lui Viorel Morari a ajuns anume la acest procuror, Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat următoarele:

MESAJUL PROCURATURII GENERALE

„Nu există și nu a existat dosar penal pe numele procurorului Vladislav Căruceru în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Inexistența acestui fapt a fost confirmată chiar de procurorii anticorupție, atunci cînd a fost solicitată recuzarea numitului. Descurajăm încercarea de răspîndire a falsurilor mediatice, ce ar putea deveni incidente jurisprudenței CEDO, ca de exemplu cauza Lavric contra Moldovei, în care un procuror a fost denigrat, iar statul a fost condamnat. Procuratura salută obiectivismul și profesionalismul în redarea informațiilor în presă, inclusiv prin tratarea lor în context.”
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load