Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Povestea unui cuplu de profesori din Gura Galbenei care a activat 50 de ani

6 oct. 19:30   Societate
1588 0

„Foști profesori nu există”, spun dascălii, care sînt demult la pensie. Orice sunet de clopoțel îi face să tresară, iar inima să bată la fel ca în cei 40-50 de ani de activitate.

Alexei și Ludmila Arnăut din satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia, au cîte 83 și 81 de ani, dar dorul de copii și de școală nu-i lasă, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.md.

Totul s-a schimbat - elevii, profesorii, societatea, sistemul educațional. Nimic nu este ca înainte, spun foștii profesori din Gura Galbenei.

Alexei și Ludmila Arnăut, foști profesori: "Lumea s-a schimbat. Deja școlarii nu prea învață. Așa mi-au zis învățătorii, știți ori n-au interes să învețe, că totuna se duc peste hotare să lucreze. La școală la noi era mia de elevi, o mie 200, o mie patru sute de școlari, dar acum au rămas îmi pare că doar patru sute. Cînd mergeai pe stradă aveai o plăcere, te întîlneai dimineața cu copiii: bună dimineața, bună dimineața. Acum merge, nici habar de grijă, nici nu se uită. După o viață dedicată școlii, Alexei și Ludmila Arnăut primesc o pensie mică - puțin peste două mii de lei fiecare. În ajutor le vin copiii.

Alexei și Ludmila Arnăut, foști profesori: "Acum am două mii și patru sute. - Și Dvs.? - El puțin mai mult. Două mii și... - Și vreo șase sute, așa. Noi avem noroc că avem copii buni și nepotul. Lemne, Andrei mi-a cumpărat încă în mai, zece cuburi, ca să avem. Este un ajutor foarte mare. Nepotul mi-a făcut soba acum, vara asta, cînd a auzit că gazul se scumpește.


Dorul de școală e mare pentru că foști profesori nu există, de aceea uneori mai trec pragul școlii în care au activat aproape jumătate de secol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав