Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Potențialul turistic al țării noastre prezentat în cadrul unui eveniment comun moldo-israelian

23 iun. 07:03   Societate
1033

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a participat, împreună cu ministrul Culturii Sergiu Prodan, la sesiunea online de prezentare a potențialului turistic al țării noastre pentru agențiile de turism din Israel, organizată la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel în cooperare cu Asociația Israeliană a Agențiilor de Turism, Ministerul Culturii și Agenția de Investiții, informează Noi.md.

„Această frumoasă acțiune pe filiera diplomației economice și culturale am discutat-o încă din luna februarie cu omologul meu israelian Yair Lapid, concretizată astăzi prin organizarea acestui eveniment, inclusiv o zi simbolică pentru dialogul bilateral moldo-israelian, când țările noastre marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.” – a punctat vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău s-a referit la relațiile dintre cele două țări, caracterizate de o istorie și un patrimoniu cultural comun, menționând interesul autorităților pentru valorificarea potențialului turistic. În context, a fost salutată inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel privind crearea unei rute turistice bazată pe moștenirea evreiască și al unui „loc al memoriei” la noi în țară.

Evenimentul a prilejuit participarea unui număr mare a reprezentanților agențiilor de turism din Israel, ocazie folosită de ministrul Nicu Popescu pentru a lansa invitația cetățenilor israelieni de a vizita Moldova pentru a se bucura de ospitalitatea oamenilor din țara noastră.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав