Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Postul de televiziune RTR Moldova a fost amendată din nou "pentru dezinformare"

17 mai. 14:30   Societate
2138

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat postul de televiziune RTR Moldova cu 13 mii de lei pentru dezinformare la emisiunea Bună dimineața. Pe 19 mai, gazda unei emisiuni de divertisment a spus că autoritățile, interzicînd panglica Sf. Gheorghe, de fapt, vor să interzică oamenilor să sărbătorească ziua de 9 mai, transmite eNews.

Consiliul Audiovizualului a verificat modul în care 11 canale de televiziune au abordat, în perioada 19-21 aprilie, subiectele legate de interzicerea simbolurilor agresiunii militare ruse în Ucraina adoptată la 19 aprilie. În special, este vorba despre RTR Moldova, TV Moldova, Primul în Moldova, Prime, TV 6, Pro TV Chișinău, Publika TV, Jurnal TV, TV 8, N4, scrie newsmaker.md.

În cadrul monitorizării, CA a observat că prezentatorul emisiunii Bună dimineața de la RTR Moldova din 19 aprilie a declarat în direct că autoritățile intenționează să interzică oamenilor să sărbătorească Ziua Victoriei.

"În Moldova, nu o mai puțină rezonanță provoacă încercările autorităților de a interzice una dintre sărbătorile noastre principale, cel puțin una dintre sărbătorile mele cu siguranță — Ziua Victoriei", a spus prezentatorul Dmitrii Spivakov.

După cum a menționat CA, prin această declarație el nu a oferit corect informația, deoarece președintele Maia Sandu a declarat anterior că interzicerea panglicii Sf. Gheorghe nu anulează nicidecum marcarea zilei de 9 mai.


Reprezentanții RTR Moldova au relatat că emisiunea "Bună dimineața" a fost achiziționată de la compania TV Content și nu este produsul propriu al canalului. La rîndul său, compania TV Content a anunțat că prezentatorul Dmitrii Spivakov și-a exprimat doar opinia în cadrul emisiunii, deoarece "interzicerea panglicii Sf. Gheorghe este un subiect dureros pentru el”.

În urma discuției, patru membri ai Consiliului Audiovizualului au votat pentru sancționarea postului de televiziune cu 13 mii de lei.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав