Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Portul Galați, sufocat de tiruri. Primăria a introdus restricții

30 aug. 16:42   Societate
1368 0

Zeci de TIR-uri din Ucraina, R. Moldova și România aşteaptă zile în șir să intre la descărcare în Portul Galaţi. Pentru a debloca circulația în zonă, două trasee de autobuz au fost deviate.

Portul Galați este tranzitat în mod frecvent de mărfurile agricultorilor români. În lunile august-octombrie, la intrarea în port se formează cozi uriașe de TIR-uri. În acest an, zona este și mai aglomerată deoarece la rampele de descărcare vin foarte multe TIR-uri din Ucraina și Republica Moldova, scrie Adevărul.ro.

De regulă, acestea foloseau alte porturi pentru a-și descărca marfa, însă războiul din Ucraina le-a obligat să-și schimbe traseele. În plus, încărcarea cerealelor în calele vapoarelor se face mai greu ca în alți ani din cauza secetei, care a dus la scăderea nivelului Dunării.

Pentru a nu se forma ambuteiaje, Primăria Galați a introdus restricții de trafic pe străzile din zona Portului Galați. Două trasee de autobuz au fost deviate pe alte străzi.

Astfel, începînd cu data de 1 septembrie 2022, traseele de autobuz 10 și 24 vor fi deviate provizoriu din strada Portului pe străzile Ana Ipătescu - Alexandru Moruzzi – Damen din Galați, atît la tur, cît și la retur.


Coloană de tiruri în Portul Galați jpeg


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав