Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Popovici: „Schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei”

3 iul. 12:30   Societate
1848 0

Faptul că trebuie operate modificări și consolidat învățământul superior în Republica Moldova nu se pune la îndoială, însă toate schimbările trebuie mai întîi analizate și consultate. Este opinia fostului ministru al Educației, Corneliu Popovici, și a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni televizate.

Popovici spune că „trebuie făcute schimbări, dar schimbarea nu se face după principiul tratării durerilor de cap cu ajutorul ghilotinei, adică când te doare capul îl tratezi, dar nu îl tai”.

„Aceste schimbări pot fi făcute doar ca urmare a unor evaluări, analize, consultări, discuții transparente, negocieri, în conformitate cu cadrul normativ etc. În loc să prezinte un studiu cu argumente convingătoare privind necesitatea lichidării a 5 univerșități, promotorii acestei inițiative nocive invocă falsuri cu caracter manipulatoriu și discriminatoriu, gen „diplome puternice”, „diplome fortificate””, afirmă fostul ministru.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, reorganizarea instituțiilor de învățămînt presupune transferul studenților, al personalului academic și auxiliar, transferul patrimoniului. Procesul de reorganizare este planificat între perioada de absolvire a studiilor și începutul noului an de studii.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав