Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Popovici: "S-a depășit orice limită în promovarea așa-numitor reforme"

31 mai. 12:39   Societate
2312 0

Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a criticat aspru afișarea simbolului LGBT la careul unei școli din Strășeni, menționînd că au fost depășite orice limite în promovarea așa-numitor reforme.

Aceste acțiuni nu contribuie decît la pierderea identității, normalității și accelerează prăbușirea societății, afirmă Popovici.

"Ardoarea unor manageri din învățîmînt de a se conforma curentului „la modă”, promovat în așa-numitele politici educaționale, care atacă valorile noastre tradiționale a devenit o realitate.

Nesimțirea și vulgaritatea unor ignoranți stridenți și grobieni, care se cred buricul lumii și centrul energetic al planetei și ne învață cum să trăim și ce valori să împărtășim, capătă răspîndire.

Altfel, este greu de înțeles repartizarea în școli a formularelor în care este indicat „părinte 1” și „părinte 2”. Amintim și cazul recent de la Strășeni cînd au fost afișate drapele care nu își au locul în instituțiile de învățămînt etc.


Aceste acțiuni nu contribuie decît la pierderea identității, normalității și accelerării prăbușirii sociețații noastre în confuzie și manipulare!

Educația noastră e profund afectată de experimente și plagieri după modele străine, de acțiunile așa-zișilor ,,experți” care reduc „reforma” la preluări, optimizări, lichidări și disponibilizări, aprofundînd astfel starea de incertitudine și de confuzie în sistemul educațional.

Am depășit orice limită în promovarea așa numitor reforme, trebuie sa aducem sistemul educațional la o stare de normalitate", se arată într-o postare semnată de Corneliu Popovici.

Fostul ministru a ținut să precizeze în mesajul său adresat elevilor și profesorilor cu prilejul sfîrșitului de an școlar că "educația ne unește ca popor și reprezintă cheia spre dezvoltarea și afirmarea Moldovei".

"Profesorilor, celor care modelează oamenii și cetățenii de mîine, le urez să fie sănătoși, să trăiască sentimentul mulțumirii și împlinirii de pe urma muncii și dăruirii zilnice.

Și pentru că educația bună se face doar cu participarea nemijlocită a familiei, adresez Felicitări întregii națiuni, ultimul sunet reprezentînd un prilej de bucurie, fericire, nostalgie sau melancolie pentru noi toți.

Să nu uităm nicicînd: Educația ne unește ca popor și reprezintă cheia spre dezvoltarea și afirmarea Moldovei".

19
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?