COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popovici: E nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului

Popovici: E nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului

În contextul marcării sărbătorilor naționale, consilierul președintelui în domeniul Educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a vorbit despre educația patriotică și importanța acesteia în sistemul educațional din țara noastră.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Corneliu Popovici a declarat că în Republica Moldova spiritul patriotic lipsește. Țara noastră întîmpină un șir de probleme determinate de cauze obiective și de lipsa unor politici competente.

"Este nevoie de politici la nivel de stat în ceea ce privește promovarea patriotismului în rîndul cetățenilor. Cu părere de rău, astfel de politică a lipsit pe parcursul multor ani, iar drept exemplu este exodul masiv al populației. O independență veritabilă va fi atunci cînd cetățeanul se va simți bine la el acasă", a spus Popovici.


Mai mult, consilierul este de părerea că pe parcursul celor 28 de ani de independență, în sistemul de învățămînt s-au promovat idei greșite, care pun la îndoială independența și statalitatea Republicii Moldova.

"Sistemul educațional din țară conține foarte multe elemente care au creat o nesiguranță în necesitatea existenței Republicii Moldova drept stat independent și suveran. Aceasta este o mare greșeală, pentru că în instituțiile de învățămînt prima sarcină trebuie să fie orientată spre cultivarea patriotismului", a conchis consilierul.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load