COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popovici: Dreptul la educație este garantat de Constituție

Ministerul Educației a anunțat că elevii și copiii de grădiniță care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt.

Instituție anunță ca va fi de nevoie eliberarea unui certificat în acest sens, ce va confirma, inclusiv faptul că elevii au fost vaccinați.

Solicitat de Noi.md să-și expună opinia față de această decizie, consilierul președintelui în domeniul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a declarat că dreptul la educație este un drept garantat de Constituție, iar la Minister ar trebui să existe anumite protocoale care să prevadă cum se procedează în situațiile în care copiii nu au fost vaccinați, din cauza anumitor contraindicații.

„Dreptul la studii este un drept constituțional al cetățeanului. Depinde deja de protocoalele care sînt elaborate de ministerul de resort, de minsterul Sănătății. Aceste protocoale trebuie să prevadă și astfel de stiuații, cînd anumite vaccinuri sînt contraindicate sănătății copiilor. Însă, părinții în niciun caz nu pot fi lipstiți de drepul de a-și da copiii la studii”, a declarat Popovici.

Consilierul spune că fiecare caz trebuie examinat în parte.


„Părintele care nu-și vaccinează copilul își asumă în mare măsură riscurile pentru sănătatea propriului copil, atunci cînd acestea merge într-o colectiv unde deja sînt copii vaccinați”, a mai adăugat Popovici.

Consilierul s-a mai pornunțat pentru ca procesul de vaccinare să fie realizat cu maximă prudență, ținînd cont de calitatea vaccinelor, și doar după investigarea în detaliu a stării de sănătate a copiilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load